جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آزمون Ales ترکیه

همیشه یکی از راه‌های موفقیت برای افراد، خصوصاً جوانان، تحصیل در یک رشته دانشگاهی خوب و کسب مدرک از یک دانشگاه معتبر و بلندآوازه بوده است. این روزها بسیاری از افراد علاقه‌مند به مهاجرت و تحصیل در دانشگاه‌های خارجی هستند که یکی از این انتخاب‌ها، تحصیل در کشور ترکیه است که به دلیل همسایگی با کشورمان از یک سو و امکان مهاجرت از آن کشور به کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای دارای سطح زندگی و تحصیل ایده‌آل، بسیار مورد استقبال واقع شده است. اما سؤال این است که برای تحصیل در ترکیه و استفاده از امکانات دانشگاه‌های آن کشور که عموماً سطح بسیار خوبی از جهت علمی نیز دارند، آیا نیاز به گذراندن دوره خاصی است؟ آیا نیاز به شرکت در آزمونی ویژه و کسب مدرک مشخصی است یا خیر؟ پاسخ به این سؤالات و سؤالاتی از این قبیل برای کسانی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، مهم بوده و ما در این مقاله سعی بر آن داریم تا شما را با یکی از آزمون‌های ورودی دانشگاه های ترکیه، یعنی آزمون ALES ترکیه آشنا سازیم.

مشاوره مهاجرت تحصیلی
آزمون ALES ترکیه



    آزمون ALES ترکیه چیست؟

    آزمون ALES یک آزمون ملی است که توسط سازمان سنجش آموزش عالی ترکیه (OSYM) برگزار می‌شود. این آزمون برای ارزیابی آمادگی داوطلبان برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه برگزار می‌شود.

    ساختار آزمون ALES ترکیه

    آزمون ALES در دو بخش برگزار می‌شود:

    بخش محاسباتی شامل 100 سوال در زمینه‌های ریاضیات، منطق و هندسه است.
    بخش زبانی شامل 100 سوال در زمینه‌های گرامر، لغت، املا و درک مطلب است.

    زمان برگزاری آزمون ALES

    آزمون ALES معمولاً در ماه‌های آوریل و نوامبر هر سال برگزار می‌شود.
    <h2″> ALES هزینه آزمون

    هزینه آزمون ALES برای سال 2023، 150 لیر است.

    شرایط قبولی در آزمون  ALES

    برای قبولی در آزمون ALES، داوطلبان باید حداقل 50 درصد از کل نمره آزمون را کسب کنند.

    آیا آزمون ALES کامپیوتری است؟

    آزمون ALES فقط به صورت کاغذی برگزار می‌شود و هیچ نسخه کامپیوتری یا آنلاینی از این آزمون وجود ندارد.

    آیا اعتراض به نمره آزمون ALES امکان‌پذیر است؟

    بله، داوطلبان می‌توانند ظرف مدت 15 روز پس از اعلام نتایج آزمون، به نمره خود اعتراض کنند.

    .

    شرکت در آزمون ALES ترکیه

     

    شرکت در آزمون ALES ترکیه

    مدت اعتبار آزمون ALES 3 سال است. افرادی که خواهان شرکت در این آزمون هستند، می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش عالی ترکیه (OSYM) مراجعه و فرم درخواست خود را پر کرده و ثبت نام کنند. برای این کار، باید دفترچه مربوط به این آزمون را دانلود و مطالعه کنند و با مشخص کردن محل آزمون و وارد کردن اطلاعات خود، با پرداخت هزینه آزمون، ثبت نام خود را تکمیل کنند. سپس در زمان مشخص، کارت شرکت در آزمون را دریافت کرده و در محل برگزاری شرکت نمایند.

    آزمون ALES ترکیه، به دو شکل کامپیوتری و کاغذی برگزار می‌گردد و در هنگام ثبت نام باید یکی از این دو مورد را انتخاب نمایید. همه ساله این آزمون در 81 مرکز دانشگاهی در ترکیه و کشور قبرس در 2 نوبت برگزار می‌گردد.

    شرایط شرکت در آزمون ALES

    3 دسته افراد واجد شرکت در این آزمون هستند:

    • متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در کشور ترکیه
    • افرادی که شهروند ترکیه هستند و خواهان تحصیل در دوره تحصیلات تکمیلی؛ فوق لیسانس و دکتری، در خارج از این کشور هستند.
    • افرادی که قصد دارند موقعیت شغلی، تحصیلی و فرصت تحقیقاتی و آموزشی در ترکیه کسب کنند و در حوزه موقعیت‌های تحصیلی و علمی پیشرفت کنند و جایگاه خود را ارتقاء دهند.
     

    برای شرکت در این آزمون، داوطلب باید اصل پاسپورت را همراه داشته و در زمان مقرر ثبت نام خود را انجام داده باشد. نکته دیگر اینکه هزینه آزمون بسته به محل آزمون و امکانات آن محل، متغیر است. شرکت در این آزمون برای تمامی داوطلبین تمامی رشته‌ها به جزء رشته‌های علوم پزشکی الزامی است.

     

    زمان ثبت نام آزمون ALES

    زمان و هزینه ثبت‌نام در آزمون ALES

    همان‌طور که دانشگاه‌های ترکیه دو بار در سال در مقطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش دانشجو دارند، آزمون ALES نیز دو بار در سال در بهار و پاییز، در واقع در ماه‌های مارس و نوامبر برگزار می‌شود. جهت انجام ثبت‌نام در آزمون آلس و تشکیل صفحه یا حساب کاربری مبلغ 5 لیر ترکیه و جهت شرکت در آزمون می‌بایست 120 لیر ترکیه بپردازید.

    بخش‌های مختلف آزمون

    گفتیم آزمون ALES ترکیه دارای دو بخش ریاضی و هوش (numerical/mathematics) و زبانی (linguistic/verbal) است که مطابق با رشتهٔ انتخابی داوطلب آزمون، اهمیت هر بخش مشخص شده و تأثیرگذاری کسب نمره در آن بخش تعیین‌کننده خواهد بود.

    به‌عنوان مثال، در رشته‌های علوم انسانی مانند ادبیات، هنر، روان‌شناسی و حقوق، بخش زبانی دارای اهمیت بیشتر و تأثیرگذارتر است. در رشته‌های معماری و علوم پایه، بخش ریاضی و محاسبات دارای اهمیت و تأثیر بیشتری است. در رشته‌هایی مانند مدیریت و اقتصاد هر دو گروه از سؤالات مهم بوده و داوطلب می‌بایست به هر دو گروه این سؤال‌ها پاسخ دهد و اولویت خاصی در پاسخ‌گویی به سؤالات وجود ندارد.

    همچنین باید افزود در رشته‌هایی مانند تربیت بدنی و هنر، علاوه بر آزمون تئوری، آزمون عملی نیز برگزار می‌گردد و ملاک سنجش است.

    اعتبار و نمره آزمون

    این آزمون فقط در کشور ترکیه برگزار می‌شود و معتبر است. طبق قوانین جدید، اعتبار مدرک قبولی این آزمون فقط 3 سال است. در این آزمون که دارای بخش‌های مختلف است و یک آزمون استعدادیابی تحصیلی است، هر بخش 50 سؤال در 2 قسمت دارد که در مجموع در 4 بخش داوطلبان می‌بایست به 200 سؤال پاسخ دهند. نمرهٔ کامل آزمون 100 است و حداقل نمرهٔ قبولی در رشته‌های فنی مهندسی 55 و در برخی دانشگاه‌ها و مقطع دکتری 75 است.

     

    هدف از آزمون ALES ترکیه

    هدف از برگزاری آزمون ALES سنجش توانمندی و استعداد افراد در زمینه استدلال‌های منطقی و ریاضی و کلامی است. استعدادهایی مانند توانایی حل مسئله و اشراف داوطلب به زبان ترکی که می‌توانند در موفقیت تحصیلی افراد در طول تحصیلات تکمیلی در مقاطع مختلف در دانشگاه‌های ترکیه تأثیرگذار باشند. کسب حداقل نمره در پذیرش فرد داوطلب مؤثر بوده و مراکز دانشگاهی برگزارکننده، نمرات آزمون را در تعیین برنامه‌های تحصیلی و آموزشی به کار می‌بندند.

     

    برخی دانشگاه‌ها صرفاً بر اساس نمرات این آزمون سنجش داوطلبان را انجام می‌دهند و در صورتی که داوطلب نمرهٔ حداقل را کسب کند، پذیرفته است. اما برخی دیگر خود دارای سیستم خاص خود هستند و برای پذیرش دانشجو، ملاک آن‌ها ممکن است تا حدودی متفاوت باشد.

     

    نکاتی در مورد آزمون

    • ابتدا باید خاطر نشان کرد که برای شرکت در آزمون نیاز به داشتن تابعیت کشور ترکیه یا اخذ اقامت نیست. تمامی اتباع کشورهای خارجی بدون محدودیت امکان شرکت در این آزمون را دارند.
    • کسب نمره بالا و مدرک قبولی در این آزمون اهمیت زیادی داشته و باعث به دست آوردن موقعیت تحصیلی بسیار خوب در دانشگاه‌های ترکیه می‌شود.
    • همانطور که گفتیم نتیجۀ این آزمون بسیار مهم است و برخی دانشگاه‌ها صرفاً نتیجۀ این آزمون را ملاک قرار می‌دهند، اما در برخی دیگر مصاحبه و آزمون آکادمیک هم تأثیرگذار است که طبعاً در این صورت هم نتیجۀ آزمون ALES تا 50% و گاهی بیشتر در قبولی داوطلب و پذیرش او ایفای نقش می‌کند.
    • موضوع دیگر اعزام داوطلبان و دانشجویان به دانشگاه‌های خارج از ترکیه است که نتیجه و نمرۀ آزمون آلس در این مورد هم مهم است و در ارزیابی دانشجو دخیل است.
    • نکته بعدی اینکه افرادی که تحصیل خود را با هزینۀ شخصی خود به پایان می‌رسانند و نیاز به کار در خارج از کشور در حین تحصیل ندارند، نیازی نیست تا در این آزمون شرکت کنند.
    • تمامی سؤالات این آزمون به زبان ترکی است و کسانی که آشنا به این زبان نیستند، می‌توانند در آزمون TOMER شرکت کنند.
    • داوطلبان تحصیل در رشته‌های پزشکی در ترکیه، دندانپزشکی در ترکیه و داروسازی در ترکیه، باید در آزمون SAT شرکت نمایند.
     

    نحوۀ انجام ثبت نام آزمون ALES ترکیه

    • برای انجام ثبت‌نام می‌بایست به سایت دانشگاه‌ها و مؤسسات برگزار کننده این آزمون وارد شده و از طریق تکمیل فرم ثبت‌نام اقدام کنید.
    • در هنگام ثبت‌نام می‌بایست مدارک خود را اسکن کرده و آن‌ها را در محل و زمان مورد درخواست در سایت آپلود کنید.
    • لازم به ذکر است که در هنگام ثبت‌نام پس از تکمیل فرم و دریافت ایمیل تأیید، با کدی که ارسال می‌گردد با ورود به حساب کاربری مخصوص که برای شما ایجاد می‌شود، ثبت‌نام قطعی و تکمیل می‌شود.
    • تا به اینجا ثبت‌نام اولیه انجام شده و می‌بایست کلیۀ مدارک خواسته شده بارگذاری شود. نهایتاً تا 2 هفته قبل از برگزاری آزمون کارت شرکت در جلسۀ آزمون شما قابل دسترسی خواهد بود.

     

    منابع و قوانین آزمون ALES

    • داشتن پاسپورت در زمان برگزاری آزمون
    • استفاده از مداد سیاه در آزمون کاغذی
    • همراه نداشتن لوازم الکترونیک و ساعت‌های هوشمند حین برگزاری آزمون
     

    از آنجایی که این آزمون نوعی ارزیابی مهارت‌های زبانی و حل مسئله و ریاضی است، سؤالات مربوط به دروس تخصصی رشته‌ها را شامل نمی‌شود. لذا می توانید منابع آزمون را از سوی انتشاراتی نظیر Yaegy Yargi و یا Press Pgm PGEM به صورت کتاب نمونه سؤالات تهیه کنید.‌

     

    نتیجه گیری و جمع بندی

    دانشگاه‌های کشور ترکیه عموماً از سطح آموزشی خوبی برخوردار هستند و برای شرکت در تحصیلات تکمیلی این دانشگاه‌ها نیاز به شرکت در این آزمون است. در رشته‌های پزشکی می‌بایست در آزمون‌های SAT یا GRE شرکت کنید ولی در رشته‌های دیگر نیاز به شرکت در آزمون ALES ترکیه است و تا زمانی که پذیرفته نشوید، امکان شرکت مجدد وجود دارد.



      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *