جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آزمون Dus ترکیه 2024

آزمون DUS ترکیه، با هدف سنجش دانش پایه و البته تخصصی متقاضیان تحصیل در ترکیه در رشته‌های دندانپزشکی در ترکیه و در مراکز معتبر سازمان سنجش این کشور، در سه شهر ازمیر، استانبول و آنکارا، برگزار می‌گردد. طی این آزمون که 150 دقیقه طول می‌کشد، متقاضیان به 120 سوال علوم پایه و علم کلینیکال دندانپزشکی پاسخ خواهند داد. پس از آن، در صورت کسب امتیاز قبولی، دانشجویان به مراکز آموزش عالی حرفه‌ای کشور ترکیه راه یافته و می‌توانند به تحصیل دندانپزشکی در ترکیه پرداخته و به راحتی در این کشور آسیایی – اروپایی مشغول به کار شوند.

مشاوره مهاجرت تحصیلی
آزمون DUS ترکیه



     اگر دوره چهار ساله عمومی دندانپزشکی خود را تازه به پایان رسانده‌اید و قصد ادامه تحصیل در دوره تخصص دندانپزشکی یا شروع به کار در کشور ترکیه را دارید، آزمون dus ترکیه از مراحل ضروری اپلای شما به حساب‌ می‌آید و لازم است با چگونگی آزمون، مراحل و اعتبار آن آشنا شوید!

     سازمان سنجش کشور ترکیه (ÖSYM) در سال 2012 آزمونی با عنوان دوس (DUS) را به عنوان آزمون ورود به دوره تخصص رشته‌های دندانپزشکی در دانشگاه‌های کشور ترکیه تعیین کرد. متقاضیان ادامه تحصیل یا کار در این کشور، پس از گذراندن دوره زبان ترکی و قبولی در آزمون‌های مربوطه آن، با ثبت نام، انتخاب دانشگاه مورد نظر و کسب نمره قبولی در این آزمون، بدون شرکت در مصاحبه، می‌توانند برای ادامه تحصیل در دانشگاه منتخب خود، ثبت نام کنند.

     این آزمون فقط در کشور ترکیه، در استان‌های استانبول، آنکارا و ازمیر و در ماه‌های‌ می‌(11 اردیبهشت تا 10 خرداد) و سپتامبر (10 شهریور تا 8 مهر) برگزار می‌شود. در نظر داشته باشید که این آزمون فقط در کشور ترکیه معتبر است و برای ادامه تحصیل در رشته‌های دندانپزشکی در سایر کشورها، باید طبق قوانین آن کشور، اقدام نمایید!

    گر نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص آزمون Dus ترکیه دارید خوشحال میشیم بصورت رایگان با شما صحبت کنیم . میتونین روی دکمه “درخواست مشاوره” کلیک کنید و فرم ثبت نام رایگان رو همین الان پر کنید تا کارشناس ما با شما تماس بگیرد.

    همه چیز درباره آزمون DUS ترکیه

    اگر قصد شرکت در آزمون تخصص دندانپزشکی DUS را دارید، لازم است با نوع سوالات و نحوه پاسخگویی، مدت زمان امتحان و اعلام نتایج آزمون و همچنین شرایط عمومی شرکت در این آزمون آشنایی کامل داشته باشید:

    نوع سوالات آزمون

    سوالات این آزمون از دو بخش عمومی و اختصاصی تشکیل‌ می‌شوند. دفترچه اول که سطح علمی فرد از دوره دبیرستان تا پایان دوره دندانپزشکی عمومی را سنجیده و اصطلاحاً برای بررسی اطلاعات علوم پایه است و شامل 40 سوال چهار گزینه‌ای می‌شود. دفترچه شماره 2 که توانایی علمی فرد در مباحث تخصصی و کلینیکال (مانند ارتودنسی، ترمیم، پروتز و زیبایی، رادیولوژی و جراحی فک و صورت، دندانپزشکی کودکان، ریشه و پریودنتولوژی) را مورد سوال قرار داده و 80 سوال چهار گزینه‌ای خواهد داشت.

    توجه داشته باشید که به ازای هر چهار جواب غلط در این آزمون نیز، یک نمره منفی دریافت خواهید کرد!

    مدت زمان آزمون DUS ترکیه

    برای این آزمون که تنها دو بار در سال (ماه‌های May و September) برگزار می‌شود، مدت زمان 150 دقیقه برای پاسخگویی به 120 سوال دو دفترچه آن، در نظر گرفته شده است. نتایج این آزمون نیز یک ماه پس از برگزاری و از طریق سایت ÖSYM اعلام می‌شود. پس از اعلام قبولی هم، متقاضیان 10 روز برای مراجعه به دانشگاه انتخابی و تکمیل فرایند ثبت نام، فرصت خواهند داشت.

    شرایط عمومی شرکت در آزمون دوس ترکیه

    داشتن پاسپورت معتبر، ارائه نتیجه آزمون آلس (آزمون ورود به دوره تحصیلات تکمیلی در ترکیه)، نتیجه آزمون KPSS (آزمون گزینش پرسنل، برای پست‌های حرفه‌ای در سازمان‌های دولتی)، آشنایی کامل با زبان ترکی و گذراندن 4 سال دوره عمومی دندانپزشکی برای شرکت در آزمون DUS ترکیه لازم است. 

    البته نیاز نیست نگران محدودیت سنی باشید! شرکت در این آزمون برای کلیه دندانپزشکان عمومی، مجاز است.

    مفاد امتحانی بخش علوم پایه و بخش تخصصی آزمون DUS ترکیه به شرح ذیل است:

    ردیفبخش علوم پایهتعداد سوالردیفبخش بالینیتعداد سوال
    1بیوشیمی6 سوال9ارتودنسی10 سوال
    2زیست شناسی4 سوال10ترمیم10 سوال
    3آناتومی6 سوال11پروتز و زیبایی10 سوال
    4ژنتیک4 سوال12رادیولوژی10 سوال
    5میکروبیولوژی6 سوال13جراحی فک و صورت10 سوال
    6بافت و جنین شناسی4 سوال14دندانپزشکی کودک10 سوال
    7آسیب شناسی6 سوال15ریشه دندان10 سوال
    8فارماکولوژی4 سوال16پریودنتولوژی10 سوال
    جمع کل تعداد سوالات40جمع کل تعداد سوالات80

     

    مراحل ثبت نام در آزمون تخصص دندانپزشکی DUS

    ثبت نام اولیه برای شرکت در آزمون تخصصی دوس، کار دشواری نیست. تنها کافی است یک چک لیست دقیق تهیه کنید و مراحل را طبق لیست زیر، به ترتیب دنبال نمایید:

    • با ورود به سایت OSYM، فرم مراجعه اولیه را دریافت کنید.
    • هر ساله اسامی مراکز مجاز OSYM برای مراجعه داوطبان و ثبت اطلاعات فردی، اعلام می‌شود. پس در مرحله اول باید به یکی از این مراکز مراجعه کرده و اطلاعات آموزشی، عکس و مشخصات فردی خود را ثبت کنید.
    • پس از تأیید اطلاعات فردی متقاضی توسط OSYM AIS، قادر خواهید بود به صورت اینترنتی سایر مراحل ثبت نام را تکمیل کنید.
    • در مرحله بعد، برای ثبت نام اینترنتی در آزمون DUS ترکیه، باید فرم ثبت نام در آزمون را تکمیل کنید. در این فرم نام شهر مد نظر خود، برای آزمون را نیز تعیین خواهید کرد.
    • سپس تصویر صفحه اول پاسپورت معتبر و مدت دار خود را آپلود می‌کنید.
    • در صورت ارسال صحیح فرم و اطلاعات خواسته شده، ایمیل تأییدیه برای شما ارسال خواهد شد.
    • شماره درخواست دریافتی طبق ایمیل تأییدیه را در سایت دانشگاه منتخب خود وارد کرده و حساب کاربری‌تان را فعال کنید.
    • در مرحله بعد، پس از تأیید نام کاربری و رمز عبور، از شما خواسته می‌شود بخش‌های مربوط به اطلاعات شخصی را در سایت دانشگاه تکمیل کنید.
    • مجدداً ایمیلی مبنی بر تأیید اطلاعات وارده برای شما ارسال خواهد شد.
    • در مرحله بعد، مجدداً به سایت سازمان سنجش ترکیه مراجعه و باقی مراحل ثبت نام خود را نیز تکمیل کنید.
    • پس از تکمیل فرایند ثبت نام، باید تا زمان آزمون منتظر مانده و پس از اعلام سازمان OSYM، کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنید. توجه داشته باشید که کارت ورود به جلسه آزمون DUS ترکیه، 2-1 هفته پیش از آزمون ارائه می‌گردد.
    • در نهایت نیز، در آزمون شرکت کرده و یک ماه بعد، نتایج خود را از طریق سایت سازمان سنجش ترکیه، دریافت می‌کنید.
     

    فقط توجه داشته باشید که برای مراجعه حضوری به مراکز اعلام شده، باید ساعات و روزهای اداری را در نظر بگیرید.

    اعتبار نتایج آزمون

    همان گونه که در بخش قبل نیز اشاره شد، نتیجه آزمون دوس، تنها برای ادامه تحصیل یا شروع به کار در کشور ترکیه معتبر بوده و اعتبار جهانی نخواهد داشت. نکته مهم دیگر این است که نمره بخش علمی – تخصصی این آزمون، با توجه به دانشگاه انتخابی متقاضی برآورد می‌شود. بنابراین، در صورتی که دانشجو، بعد از شرکت در این آزمون، قصد تغییر محل دانشگاه خود را داشته باشد، نتایج از نظر دانشگاه‌های دیگر، مورد پذیرش نیست! به طور کلی مهلت اعتبار نتایج آزمون‌های ALES و KPSS به عنوان پیش نیاز‌های ضروری شرکت در آزمون DUS ترکیه به ترتیب، 3 و 2 سال بوده و اعتبار نتیجه بخش اصلی، یعنی خود آزمون دوس، در حدود 6-2 سال متغیر است.

    • نکته مهم اینکه: از آنجا که نمره این آزمون با توجه به گرایش، دانشگاه منتخب دانشجو و سایر شرایط، محاسبات متفاوتی دارد و در واقع عوامل مختلفی بر نمره قبولی این آزمون اثر خواهند داشت، پیشنهاد می‌شود قبل از شرکت در آزمون DUS ترکیه، در مورد تخصص و دانشگاه انتخابی خود، اطمینان حاصل کنید.  
     

    مزایا و معایب شرکت در این آزمون

    • قبولی در آزمون دوس، به معنی امکان تحصیل در دانشگاه‌های تراز اول ترکیه در رشته‌های دندانپزشکی است؛ دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه استانبول و دانشگاه حاجت تپه.
    • در صورتی که رزومه قوی، توصیه نامه از اساتید و نمره قبولی بالایی در آزمون دوس داشته باشید، می‌توانید از بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه نیز، بهره مند شوید.
    • دانشگاه‌های ترکیه، برای دانشجویان ممتاز خود، امکان شرکت در دوره‌های تخصصی و پژوهشی مشترک با مراکز علمی – تحقیقاتی منتخب اروپا را فراهم می‌کنند.
    • آزمون تخصص دندانپزشکی DUS محدودیت سنی برای شرکت کنندگان ندارد و هرکس پس از گذراندن دوره عمومی دندانپزشکی می‌تواند برای شرکت در این آزمون، ثبت نام کند.
    • این آزمون فقط در کشور ترکیه، آن هم در سه شهر از شهر‌های این کشور برگزار می‌گردد.
    • آزمون DUS تنها دو بار در سال برگزار می‌شود و در صورت از دست دادن زمان آزمون، باید تا سال بعد منتظر بمانید.
    • برای شرکت در این آزمون ابتدا باید در آزمون زبان ترکی و آزمون‌های تعیین شده ALES و KPSS شرکت کرده باشید.
    • هزینه شرکت در این آزمون بسته به شهر و دانشگاه منتخب دانشجو از 110 تا 250 لیر متغیر است که در صورت عدم شرکت یا حضور به موقع در آزمون نیز مسترد نخواهد شد.
    • نتیجه آزمون DUS ترکیه تنها برای دانشگاه انتخابی متقاضی در زمان ثبت نام، معتبر است و پس از اعلام نتایج، نمی‌توان برای تحصیل در دانشگاه دیگری درخواست داد.



      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *