جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آزمون tus ترکیه

ترکیه نیز مثل ایران و هر کشور دیگری آزمون ورودی خاصی برای تحصیل در مقطع تخصص پزشکی برگزار می‌کند که برای تحصیل در ترکیه حتما باید درباره آن بیشتر بدانید. اگر دوست دارید با آزمون (TUS) ترکیه که قبولی در آن از الزامات تحصیل در مقطع تخصص پزشکی در این کشور است بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. برای اطلاعات بیشتر نیز می توانید تحصیل پزشکی در ترکیه را مطالعه نمایید.

مشاوره مهاجرت تحصیلی
آزمون TUS ترکیه



    آزمون TUS ترکیه چیست؟

    پزشکان عمومی علاقمند به اخذ مدرک تخصص در یکی از دانشگاه‌های معتبر دولتی یا خصوصی ترکیه، باید ابتدا در آزمون توس شرکت کنند و سپس در صورت قبولی در این آزمون، می‌توانند وارد دانشگاه‌های این کشور شده و مدرک تخصص خودشان را اخذ نمایند. این آزمون با استانداردهای سطح بالا و خاصی طراحی شده و توسط دانشگاه‌های معتبر ترکیه برگزار می‌شود. زبان آزمون TUS، ترکی استانبولی است و داوطلبان شرکت در آزمون توس حتما باید به زبان رسمی‌کشور ترکیه کاملا مسلط باشند.

    جالب است بدانید که حتی برای اطمینان از سطح زبانی شرکت‌کنندگان، آزمون TUS ترکیه در دو بخش سوالات زبان و سوالات علمی تخصصی برگزار می‌شود. در ادامه، اطلاعات بیشتری راجع به زمان برگزاری آزمون، تعداد سوالات و نمره قبولی را توضیح می‌دهیم.

    هزینه آزمون TUS چقدر است؟

     

    هزینه آزمون ممکن است با توجه به امکانات درخواستی داوطلب یا سرویس‌های ویژه مرکز برگزاری آزمون متفاوت باشد ولی به طور کلی هزینه آزمون TUS ترکیه از 350 لیر شروع می‌شود و ممکن است تحت شرایط خاصی تا 530 لیر نیز افزایش قیمت داشته باشد. همچنین لازم به ذکر است که آزمون توس هیچ ورژن کامپیوتری یا آنلاینی ندارد و فقط به صورت کاغذی برگزار می‌شود. فراموش نکنید که داوطلبان حق اعتراض به نمره کسب‌شده را ندارند و نمره اعلام شده، نتیجه نهایی آزمون بوده و غیرقابل تغییر است.

    برای ارزیابی شرایطت یا اگه می خوای بدون آزمون در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنی فرم زیر رو پر کن تا کارشناسای ما با شما تماس بگیرن و راهنماییت کنن.

    زمان برگزاری آزمون tus

     

    زمان برگزاری آزمون TUS

    اگر پزشک عمومی هستید و دوست دارید که تخصص خودتان را از دانشگاه‌های معتبر ترکیه بگیرید، باید حتما از زمان برگزاری آزمون توس مطلع باشید تا برای شرکت در هر دو بخش زبان و سوالات تخصصی، آمادگی لازم را کسب کنید. به طور کلی این آزمون سالی دو بار برگزار می‌گردد. اولین بار آزمون در ماه چهارم سال جدید میلادی (آپریل) یا اوایل بهار و بار دوم نیز در ماه سپتامبر یا اواخر تابستان برگزار می‌شود.

    شرایط و مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون TUS

    همانطور که می‌دانید ایرانی‌ها برای سفر به ترکیه نیازی به ویزا ندارند؛ به همین دلیل شرکت در آزمون توس دردسر زیادی ندارد. صرف نظر از تسلط به زبان ترکی استانبولی، هر داوطلب باید دارای یک پاسپورت معتبر باشد که تاریخ انقضای آن نیز مهلت کافی داشته باشد. همچنین تمامی داوطلبان باید دوره 6 ساله پزشکی عمومی را پشت سر گذاشته باشند.

    ساختار آزمون توس ترکیه به چه صورت است؟

    در این قسمت بهتر است سراغ ساختار و دسته‌بندی سوالات برویم. همانطور که در قسمت قبلی نیز اشاره کردیم، آزمون توس از دو بخش اصلی سوالات زبان و سوالات علمی تشکیل می‌شود. متقاضیان باید در ابتدا یک روز قبل از آزمون اصلی، در آزمون زبان شرکت کنند. آزمون زبان 100 نمره ای برگزار می‌شود و افرادی که بتوانند حداقل نمره 60 را اخذ کنند، مجاز به شرکت در آزمون علمی خواهند بود. نتایج آزمون زبان تنها چند ساعت قبل از آزمون علمی اعلام شده و افراد مجاز بایستی بلافاصله در آزمون علمی شرکت کنند.

    مثل آزمون‌های بین‌المللی آیلتس (Ielts) و سایر مدارک معتبر زبان، آزمون (TUS) ترکیه نیز یک اعتبار دو ساله دارد. به این معنا که اگر شما در آزمون زبان نمره 60 به بالا را کسب کنید و مجاز به شرکت در آزمون علمی شوید ولی در آزمون علمی مردود شوید، تا دو سال دیگر نیازی به شرکت در آزمون زبان ترکی ندارید و می‌توانید مستقیما در آزمون علمی شرکت کنید.

    تعداد سوالات آزمون زبان بین 100 تا 120 سوال متغیر است و بسته به تعداد سوالات داوطلبان 105 تا 150 دقیقه فرصت پاسخگویی به سوالات را دارند. در آزمون زبان چند متن به داوطلبان داده شده و به صورت درک مطلب سوالاتی درباره متون از آن‌ها مطرح می‌شود. در حالت دوم نیز بسته زبان مادری داوطلب، او باید یک متن انگلیسی، آلمانی، فرانسه، ایتالیایی، روسی و یا اسپانیولی را به زبان ترکی استانبولی ترجمه کند.

    آزمون tus ترکیه 2023

     

    دسته‌بندی سوالات بخش علمی تخصصی

    به طور کلی سوالات بخش علمی آزمون TUS ترکیه به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که هر داوطلب باید به دو دسته از سوالات پاسخ دهد. داوطلبان آزمون TUS ترکیه یا باید فارغ‌التحصیل دانشکده پزشکی و یا غیرپزشکی باشند.

    • پرسش‌های علوم پایه پزشکی (TTBT.1)

    فرقی ندارد که داوطلب فارغ‌التحصیل دانشکده پزشکی یا غیرپزشکی باشد، تمامی داوطلبان باید در هر صورت حتما به سوالات بخش اول پاسخ دهند. این سوالات شامل مباحث مرتبط به بیوشیمی، جنین شناسی و بافت شناسی، فیزیولوژی، میکروبیولوژی، پاتولوژی و فارماکولوژی است.

    • سوالات علوم پایه پزشکی دسته دوم (TTBT.2)

    فارغ‌التحصیلان دانشکده غیرپزشکی موظف به پاسخگویی به سوالات بخش دوم هستند. سوالات این بخش نیز همپوشانی زیادی با قسمت قبلی دارد و شامل مباحث مرتبط با جنین شناسی و بافت شناسی، فیزیولوژی، بیوشیمی و میکروبیولوژی است.

    • سوالات کلینیکی (KTBT)

    این قسمت مهم‌ترین بخش آزمون علمی‌برای فارغ‌التحصیلان دانشکده پزشکی است و باید به سوالاتی در ارتباط با بیماری‌های کودکان، زنان و مامایی، جراحی و بخش‌های داخلی پاسخ دهند.

    برای قبولی در آزمون TUS ترکیه باید چه نمره‌ای کسب کنیم؟

    آزمون علمی توس نیز همانند بخش دانش زبانی از 100 نمره برگزار می‌شود. حداقل نمره قبولی در آزمون 40 است ولی هر دانشگاه متناسب با ظرفیت، سطح علمی و رشته‌های مورد ارائه، معیارهای خاصی برای پذیرش دانشجویان دارد و هر نمره‌ای را قبول نمی‌کند. مثلا برای قبولی در تخصص قلب و عروق شما باید حداقل نمره 65 گرفته باشید در حالی که برای کسب پذیرش در رشته بیهوشی حداقل نمره 47 نیز کافی است.

    پس اگر دوست دارید تخصص قلب، مغز یا موارد مشابه را بگیرید و در دانشگاه‌های دولتی و معتبر ترکیه پذیرفته شوید، باید حداقل نمره 65 را اخد نمایید تا توانایی رقابت با سایر شرکت‌کنندگان را داشته باشید. همچنین باید توجه داشته باشید که آزمون TUS ترکیه فاقد مصاحبه است. یعنی شما در هیچ کدام از مراحل آزمون نیازی به شرکت در مصاحبه ندارید و تنها نتایج آزمون علمی، سرنوشت‌ساز خواهد بود.

    اعتبار آزمون علمی TUS چقدر است؟

    اگرچه آزمون زبان توس دو سال اعتبار دارد ولی اعتبار آزمون علمی محدود است و به نتیجه آزمون ارتباط دارد. اگر شما موفق به کسب نمره قبولی و اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه‌های پزشکی ترکیه شوید، این آزمون تا موقع فارغ‌التحصیلی یا اتمام دوره تخصص شما اعتبار دارد.

    آزمون TUS ترکیه در چه کشورهایی برگزار می‌شود؟

    همانطور که مطلع هستید این آزمون پیش نیاز ضروری برای اخذ تخصص پزشکی در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی کشور ترکیه است و فقط به صورت انحصاری در این کشور برگزار می‌شود. همچنین باید دقت کنید که این آزمون فقط توسط مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌های معتبر ترکیه و تحت نظارت سازمان‌های OSYM و YOK در شهر آنکارا برگزار می‌گردد.

    قوانین، مقررات و بایدها و نبایدهای آزمون TUS ترکیه

    تصور کنید که ماه‌ها برای شرکت در آزمون توس خودتان را آماده نموده‌اید و مبالغ زیادی پول نیز برای شرکت در کلاس‌های آماده‌سازی هزینه کرده‌اید ولی به خاطر تاخیر موفق به ثبت نام و شرکت در آزمون نشده‌اید؛ پس فراموش نکنید که وقت‌شناسی چه در موقع ثبت نام و چه در موقع حضور در مرکز برگزاری آزمون، اصل اساسی است. کشور ترکیه مقررات سختگیرانه‌ای دارد و در صورت بسته شدن درب‌های حوزه امتحانی دیگر هیچ کسی حق ورود به محل آزمون را نخواهد داشت. همچنین تمام مدارک مورد نیاز از جمله اصل پاسپورت و مدارک تحصیلی خودتان را موقع شرکت در آزمون، همراه خودتان داشته باشید. در نهایت نیز به هیچ وجه سراغ تقلب نروید و از همراه داشتن موبایل، وسایل ارتباطی، ساعت هوشمند و موارد مشابه اکیدا خودداری کنید!

    آماده‌سازی برای شرکت در آزمون TUS ترکیه

    برای تقویت زبان ترکی می‌توانید در کلاس‌های خصوصی یا عمومی شرکت کنید تا سطح زبانتان به حد مورد نیاز برسد. برای آشنایی هرچه بیشتر با نوع سوالات علمی تخصصی نیز می‌توانید از نمونه سوالات دوره‌های قبلی بهره ببرید تا با آمادگی هرچه بیشتر پا به جلسه آزمون TUS ترکیه بگذارید و نتایج درخشانی کسب کنید.



      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *